Labākie paradumi Tavam smaidam

Blogs > Mutes Higiēna > Labākie paradumi Tavam smaidam


Zobu kopšana ir nozīmīga daļa ikdienas rutīnā – tā tam vajadzētu būt. Lielākā daļa no mums īpaši nepiedomā kā, kad un kāpēc tīram zobus. Iesakām atvēlēt nedaudz laika, lai varam pastāstīt par labākajiem paradumiem Tava smaida veselībai.

Viss ir aplikumā

 

Dienas laikā uz zobiem veidojas aplikums – plāna baktērijām bagāta kārtiņa jeb biofilma. Baktērijas aplikumā var izraisīt zobos caurums, sliktu elpu un smaganu saslimšanas. Tīrot zobus ar elektrisko zobu birsti, tiek noņemts aplikums, ēšanas laikā tas atkal parādās un aug. Tas ir nebeidzams cikls. Tādēļ ir tik svarīgi ievērot regulāru mutes dobuma higienu, lai aplikums nepaspētu nodarīt pāri Taviem zobiem.

Zobu higiēna ar elektrisko zobu birsti

No rīta


1. Mēles tīrīšana

 

Guļot siekalas izdalās mazāk, baktērijas aktīvi vairojas, kas var izraisīt sliktu elpu.

 

Lai no rīta iegūtu svaigu elpu, ir ieteikts sākt ar mēles tīrīšanu. Tam var izmantot speciālu mēles tīrītāju un spreju.


2. Iztīri zobus

 

Tas var izklausīties savādi, bet zobi ir jātīra PIRMS brokastu ēšanas. Daudzi ēdieni, kurus parasti uzņemam brokastīs, piemēram, jogurti, apelsīnu sula un kafija ir skābi. Skābi ēdieni mīkstina emalju līdz pat 45 minūtēm pēc to apēšanas. Tāpēc zobu tīrīšana uzreiz pēc ēšanas, var vairāk kaitēt emaljai. Ja tomēr esi radis tīrīt zobus pēc ēšanas, tad mēs rekomendējam nogaidīt minēto laiku.


3. Skalo

 

Pēc brokastīm aizskalo visas baktērijas un ēdiena paliekas ar ūdeni. Ja Tu izmanto mutes skalojamo, tad ņem vērā, ka arī tas ir skābs. Tas nozīmē, ka arī mutes skalojamais var mīksināt emalju. Tāpēc pēc tā lietošanas, zobu tīrīšana ar elektrisko zobu birsti netiek rekomendēta.

Elektriskais mēles tīrītājs

Vakarā


1. Diego

 

Ja zobus esi tikai iztīrījis, bet neesi diegojis, tiek notīrīti tikai 60% zoba virsmas. Tas ir tapēc, ka 40% zoba virsmas ir starp zobiem. Zobstarpu diegošana uzlabo smaganu un zobu veselību, un samazina sliktu elpu. Tā ir neatņemama mutes higienas sastāvdaļa.


2. Tīri zobus ar elektrisko zobu birsti

 

Siekalu daudzums samazinās, kad mēs guļam, taču tās ir labākā aizsardzība pret skābēm, kas veidojas mutē. Tapēc ir svarīgi kārtīgi iztīrīt zobus pirms gulētiešanas.

 

Kad zobi ir iztīrīti, neskalo muti ar ūdeni! Ļauj zobu pastai turpināt savu darbu visas nakts garumā.


Sekojot šai mutes kopšanas rutīnai, zobārsta apmeklējums 2 reizes gadā būs tikai regulāra pārbaude. Ja visu augstāk minēto Tu jau ievēro, viss, ko varam darīt, ir Tavā priekšā “noņemt cepuri”!

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Mūsu vietni vislabāk var apskatīt, izmantojot jaunāko Microsoft Edge, Google Chrome vai Firefox versiju.