1
Produkti

Philips recipe for macaroons

Macaroons cepumi

Macaroons

Cepumu sastāvdaļas

300 g mandeļu miltu
300 g pūdercukura
4 svaigu olu baltumi
3 olu baltumi (1 dienu vecas olas)
320 g cukura
75 ml ūdens

Krēma sastāvdaļas

150 g mājas siera
1 vaniļas pāksts
50 g cukura
2 želatīna lapas (izmērcētas)
4 ēdamkarotes ūdens
200 ml putukrējuma

Piedevas krēmam

4 zemenes (sarkanam krēmam)
12 mandarīna daiviņas (oranžam krēmam)
1 šķēle ananāsa (dzeltenam krēmam)
dažas piparmētru lapiņas (zaļam krēmam)
Sarkana, dzeltena un zaļa pārtikas krāsviela

Kulinārijas termometrs

Cepumu pagatavošana

Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 165 °C. Sajauciet mandeļu miltus ar pūdercukuru un vairākas reizes izsijājiet caur smalku sietu. Sajauciet maisījumu ar 4 olbaltumiem un maisiet, līdz masa bļodā sasniedz biezu krēmveida konsistenci.
Katliņā uzvāriet ūdeni ar cukuru līdz 119 °C, izmantojot precīzu termometru!
Pa to laiku virtuves kombainā saputojiet atlikušos trīs olbaltumus, noregulējiet 3. ātrumu un pakāpeniski pievienojiet tiem cukura sīrupu. Vairākas minūtes kuliet maisījumu 5. ātrumā, līdz tas ir atdzisis.
Ar karoti saudzīgi iemaisiet šo masu mandeļu miltu un cukura maisījumā, līdz veidojas mīksta, viendabīga masa.
Sadaliet šo masu septiņās vienādās daļās un katrai no tām, atkarībā no vēlamās cepumu nokrāsas, pievienojiet attiecīgu pārtikas krāsvielas daudzumu:
Sarkanajiem: 3 pilienus sarkanās, oranžajiem: 1 pilienu sarkanās un 2 pilienus oranžās, dzeltenajiem: 3 pilienus dzeltenās, zaļajiem: 3 pilienus zaļās.

Iepildiet masu konditorejas maisā; uzgaļa platums ne vairāk par ½ cm, bez robiņiem. Uz cepampapīra izspiediet visu 4. krāsu mīklas aplīšus.
Kaltējiet cepumus 1 stundu. Tiem jāpārklājas ar sausu plēvīti.
Samaziniet temperatūru līdz 140 °C un cepiet cepumus vēl 10 minūtes. Nedaudz atveriet krāsns durvis, lai varētu izplūst mitrums. Tas neļaus cepumiem saplaisāt.

Pildījums

•Iemērciet želatīna lapas nelielā ūdens daudzumā.
Sagrieziet vaniļas pāksti gareniski uz pusēm un izkasiet sēkliņas.
Noregulējot virtuves kombainam maksimālo ātrumu, saputojiet putukrējumu ar cukuru un vaniļas sēkliņām līdz jogurta konsistencei.
Nomainiet virtuves kombaina putošanas lāpstiņu pret kulšanas lāpstiņu, pievienojiet putukrējumam mājas sieru un pašās beigās četru ēdamkarošu karsta ūdens daudzumā izšķīdinātu želatīnu.
Ievietojiet šo maisījumu konditorejas maisā un ielieciet to ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
Sagrieziet augļus mazos gabaliņos.
Nogrieziet konditorejas maisam galu un uzspiediet cepumiem pildījumu un uzlieciet augļus.