Ar vienu kafijas pupiņu tvertni, melns
Ar vienu kafijas pupiņu tvertni,
Ar divām kafijas pupiņu tvertnēm, sudraba
Ar vienu kafijas pupiņu tvertni,
Kad kafiju gatavo barista, tas izskatās ļoti vienkārši, taču mēs visi zinām, cik grūti ir pašam pagatavot ideālu kafiju. Droši izpaud savu radošumu, bet Philips nodrošinās nepieciešamās tehnoloģijas un atbalstu.
No viegla līdz ļoti izteiktam grauzdējumam — dubultā kafijas pupiņu tvertne ļaus ērtāk eksperimentēt ar dažādiem kafijas pupiņu veidiem, lai atrastu savu ideālo kafiju. Mūsu vienas vai dubulto sienu filtri ļaus pagatavot gan vienu, gan divas espreso devas.
Kalibrētā nerūsējošā tērauda kafijas stampa nodrošina pareizu presēšanas spiedienu, lai panāktu ideāli sabalansētu espreso.
Profesionālajā 58 mm portafiltrā var ietilpināt vairāk maltās kafijas, ļaujot pagatavot aromātisku espreso ar bagātīgu garšu.
Patiesi garšīgai espreso kafijai ir nepieciešams precīzs ūdens spiediens, tāpēc iebūvētais spiediena rādītājs palīdz uzraudzīt gatavošanas procesu un paziņo, kad ir sasniegts optimālais spiediens. Lai izvairītos no pārlieku skābas vai rūgtas garšas, mūsu kafijas aparāts ir aprīkots ar PID temperatūras kontrolieri un iepriekšējas saslapināšanas funkciju, kas gādās, lai tiktu uzturēta pareiza temperatūra un kafijas infūzijas process noritētu precīzi.
Mūsu piena krūze ar temperatūras skalu un spēcīgā tvaika padeve ļaus viegli pagatavot viendabīgas un stingras piena putas, kas gluži kā radītas lates mākslas darbu veidošanai. Krūzes temperatūras skala palīdzēs sasniegt vajadzīgo piena putu temperatūru un iegūt samtainu tekstūru.
Iepriekš iestatīti kafijas dzērieni, vien pieskaroties pogai — espreso, dubultais espreso vai amerikano kafija. Izmanto Barista Brew kafijas aparātu un tā kvalitatīvos piederumus, lai no izvēlētajām kafijas pupiņām pagatavotu visdažādākos kafijas dzērienus.
Palutini sevi ar aromātisku espreso un atklāj baudu, ko sniedz šāda dzēriena pagatavošana paša rokām ar mūsu Philips Barista Brew espreso aparātu. Tas ir kā radīts, lai kafijas mīļotāji ar katru nākamo tasīti varētu pilnveidot savas prasmes.
Spiest šeit, lai noskatītos visu videoklipu.
Lai pagatavotu tasi labas kafijas, ir nepieciešamas kvalitatīvas un svaigas kafijas pupiņas, tīrs ūdens un visām Philips Barista Brew detaļām jābūt rūpīgi notīrītām.
Vislabākās piena putas izdosies iegūt no pilnpiena vai daļēji nokrejota govs piena, kas glabāts ledusskapī. Parasti tieši govs piens sniedz vislabākos rezultātus. Taču var izmantot arī augu valsts pienu, piemēram, sojas, rīsu vai mandeļu pienu. Šādā gadījumā iznākumu noteiks olbaltumvielu un tauku saturs attiecīgajā piena veidā.
Pēc iepakojuma atvēršanas kafijas pupiņas jāglabā cieši noslēgtā necaurspīdīgā traukā. Gaismas iedarbībā var mainīties pupiņu garša un smarža. Kafijas pupiņas ir ieteicams glabāt vēsā un sausā vietā, piemēram, virtuves plauktā vai skapī.
Pusautomātiskajā espreso aparātā izmantoto pupiņu veids ir ļoti svarīgs, lai iegūtu vēlamo garšu, smaržu un kafijas putu (crema) kārtiņu. Pupiņu svaigums, kvalitāte un maluma viendabība tieši ietekmē espreso kvalitāti. Lai iegūtu vislabāko rezultātu, ir jāizvēlas augstas kvalitātes pupiņas, kas ir piemērotas espreso gatavošanai.
Espreso un filtrētai kafijai kopīgs ir tikai tas, ka abas ir pagatavotas no kafijas pupiņām. Espreso ir koncentrēta kafija, kas ekstrakcijas procesā iegūta, augstā spiedienā virzot ūdeni cauri smalki maltai kafijai. Rezultātā tiek iegūta neliela tase kafijas ar izteiktu konsistenci, rūgti saldu garšu un zeltainām kafijas putām — crema. Lai iegūtu espreso raksturīgo pilnīgo garšu, kafijas ekstrakcijai nepieciešams vismaz 9 bāru spiediens.
Kafijas pupiņas nav īpaši elastīgas. Lai noteiktu, vai pupiņas ir svaigas, nomet kafijas pupiņu uz cietas virsmas. Ja pupiņa atlec, iespējams, ka tās nav pārāk svaigas. Ja izmanto maltu kafiju, ieber tējkaroti kafijas krūzē ar ūdeni. Ja kafija peld virspusē, tā, visticamāk, ir svaiga.
Groziņos ar dubultām sieniņām (spiediena groziņos) ir iebūvēts spiediena izlīdzināšanas mehānisms, kas mazina nevienmērīga maluma un/vai presēšanas radītās nepilnības, tāpēc tie ir ieteicami iesācējiem. Izmantojot groziņus ar vienu sieniņu (bez spiediena), visu nosaka malums un presēšanas tehnika — tas sniedz pilnīgāku kontroli pār procesu, taču ir vajadzīga lielāka precizitāte.
Piena putu pagatavošana kafijai ir māksla. Sāc, maigi pagrozot tasīti, lai samaisītu kafijas putu kārtiņu ar espreso, tad nedaudz sasver to, lai palielinātu dzēriena virsmas laukumu. Sāc liet piena putas pašā centrā un pakāpeniski iztaisno tasīti, turpinot liet putas. Kad sāk veidoties balts punkts, ir iegūts ideālais putu daudzums. Turpini pievienot putas, līdz esi sasniedzis vēlamo putu līmeni.
Spiest šeit, lai noskatītos visu videoklipu.
Spiest šeit, lai noskatītos visu videoklipu.
Tiek uzskatīts, ka 9 bāri ir optimālais spiediens, jo tas nodrošina garšu un eļļu ekstrakciju no kafijas pupiņām, vienlaikus mazinot nevēlamo rūgto komponentu ekstrakciju. Šādā spiedienā arī ļoti labi veidojas kafijas putu kārta (crema), kas uzlabo espreso baudīšanas procesu. 9 bāru spiediens ir plaši lietots baristu standarts, jo tas nodrošina pietiekamu garšu ekstrakciju, taču nepadara kafiju pārlieku rūgtu.
Ar Philips Barista Brew var pagatavot dažādus gardus dzērienus, tostarp klasisko espreso martini, krēmīgu kapučīno un bagātīgu amerikano. Lietotnē Home ID ir pieejams plašs recepšu klāsts, detalizētas instrukcijas un iedvesma visdažādāko kafijas dzērienu pagatavošanai.
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue