1
Produkti

Philips recipe for pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Pica ar Parmas šķiņķi, Mozarella sieru un svaigām vīģēm

Pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Mīklas sastāvdaļas

200 g rupja maluma miltu
500 g miltu
375 ml remdena ūdens
4 ēdamkarotes sausā rauga
2 ēdamkarotes piena
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote sāls

Tomātu mērces sastāvdaļas

3 dl tomātu (izberzti caur sietiņu)
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote balzametiķa
kajēnas pipari

Pildījuma sastāvdaļas

5 šķēles Parmas šķiņķa, sagrieztas plānās strēmelītēs
2 svaigas vīģes
100 g bifeļu piena Mozarella siera
50 g Parmas siera
100 g rukolas
20 g apgrauzdētu ciedru riekstu
Svaigs baziliks (mazas lapiņas)

Šī ir pamatrecepte; šķiņķi var aizstāt ar lasi vai liellopu gaļu. Varat izmantot arī citus dārzeņus un pagatavot savu versiju.

Pagatavošana

Pievienojiet virtuves kombainam mīklas āķi un nosveriet sastāvdaļas.
Ievietojiet virtuves kombaina bļodā rupja maluma miltus, raugu un remdenu ūdeni.
Samīciet visas sastāvdaļas ar virtuves kombainu vienmērīgā mīklā.
Mīciet 5 minūtes 3. ātrumā.
Pēc 5 minūtēm pievienojiet pienu, eļļu un sāli un turpiniet mīcīt vēl 5 minūtes 3. ātrumā.
Pa to laiku iesmērējiet lielu bļodu ar olīveļļu.
Samīcīto mīklu pārlieciet lielajā bļodā.
Pārklājiet bļodu ar mitru dvieli un ļaujiet picas mīklas bumbai istabas temperatūrā 2 stundas uzrūgt.
No tomātu mērcei paredzētajām sastāvdaļām pagatavojiet mērci.
Izrullējiet mīklu 30 cm diametra plāksnē, atstājot nedaudz biezākas malas.
Pārklājiet mīklu ar tomātu mērci, izlīdzinot ar karotes apakšu.
Pārklājiet picu ar Parmas šķiņķa strēmelītēm, tomātiem, sagrieztu Mozarella, Parmas sieru.
Karsējiet cepeškrāsni vismaz 30 minūtes 250 grādos, lai tā būtu kārtīgi uzkarsēta.
Ja cepeškrāsnij ir grila funkcija, ieslēdziet arī to (cepot - izslēdziet).
Cepiet picu 250 grādos 15 minūtes; pēc 7 minūtēm pagrieziet picu, lai tā vienmērīgi izceptos no visām pusēm.
Apkaisiet izcepto picu ar ciedru riekstiem, rukolu, baziliku un svaigām vīģēm.