1
Produkti

Siera kūka

Siera kūka

Porcijas 4,

Sastāvdaļas

  • 180 g cepumu
  • 70 g sviesta
  • 400 g krēmsiera
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 180 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 1 apelsīns
  • 50 g baltās šokolādes

Pagatavošana

  • Cepumus smalki saberz vai sablendē, ½ apelsīnam norīvē miziņu. Balto šokolādi sakapā mazos gabaliņos.
  • Sviestu ieliec jogurta trauciņā, aizvāko un ūdens peldē izkausē. MULTICOOKER katlā ielej nedaudz ūdens, ieliec jogurtam paredzēto trauciņu. Ar MENU taustiņu izvēlies STEAM režīmu, ar COOKING TIME taustiņu noregulē laiku uz 5 minūtēm un ļauj sviestam izkust.
  • Sviestu atsevišķā bļodā sajauc ar sadrupinātajiem cepumiem.
  • MULTICOOKER katlā ieklāj cepamo papīru, tajā uzmanīgi sapildi cepumu masu un izlīdzini. Katlu noliec vēsā vietā uz 30 minūtēm, lai masa sastingst.
  • Tikmēr pagatavo siera kūkas krēma masu.
  • Krēmsieru saputo, tam pievieno brūno cukuru, kukurūzas cieti, sulu no 1 apelsīna, apelsīnu miziņas, skābo krējumu. Kad visas sastāvdaļas viendabīgi sajauktas, masā iemaisi olas.
  • Masu pārlej pāri cepumu pamatnei. Ar MENU taustiņu izvēlies BAKE programmu un ar COOKING TIME iestati gatavošanas laiku uz 1 stundu un 20 minūtēm, ar TEMPERATURE pogu noregulē temperatūru uz 150 grādiem.
  • Pirms vāka aizvēršanas starp vāku un katla malām uzmanīgi vairākās kārtās ieklāj papīra dvieļus, nostiprinot tos, aizverot vāku . Tas nepieciešams, lai gatavošanas laikā kondensāts nepilētu virsū kūkai un nesamitrinātu to.
  • Pēc programmas beigām atvieno ierīci no elektriskā tīkla, kūku uzmanīgi, turot aiz cepamā papīra, izņem no MULTICOOKER katla un atdzesē. Pasniedz atdzesētu.
Siera kūka