Citronu risoto ar jūras veltēm

Citronu risoto ar jūras veltēm

Porcijas 4

Sastāvdaļas

  • 600 g jūras velšu maisījuma
  • 1 citrons
  • ½ tējkarote sāls
  • 300 g arborio rīsu
  • ½ glāze sausa baltvīna
  • 1 ķiploka daiviņa
  • ½ sarkanā sīpola
  • 30 g sviesta
  • 1 l buljona

Pagatavošana

  • Sīpolu un ķiploku smalki sakapā. Citronam nomizo miziņu uz smalkās rīves.
  • Ar MENU pogu ieslēdz FRY režīmu un noregulē uz 15 minūtēm.
  • MULTICOOKER katlā izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini. Tas prasīs apmēram 5 minūtes.
  • Tad pievieno sasmalcinātos ķiplokus un rīsus. Arī tos apcep, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, visu laiku maisot. Tas prasīs apmēram 2-3 minūtes.
  • Ar MENU taustiņu iestati RISOTTO programmu. Rīsiem pievieno vīnu un ļauj tam iztvaikot.
  • Kad vīns iztvaikojis, pievieno 1/3 buljona un apmaisi. Aizver vāku.
  • Pēc 10 minūtēm pievieno vēl vienu trešdaļu buljona, apmaisi un aizver vāku.
  • Pēc 10 minūtēm atkārto to pašu un pievieno jūras veltes. Aiztaisi vāku un ļauj karsēties vēl 15 minūtes.
  • Pirms pasniegšanas iemaisi citronu miziņas.
  • Pēc programmas beigām ierīci atvieno no strāvas
Citronu risoto ar jūras veltēm | Philips

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Mūsu vietni vislabāk var apskatīt, izmantojot jaunāko Microsoft Edge, Google Chrome vai Firefox versiju.