1
Produkti

Lasis ar sinepēm un apelsīniem

Porcijas 4

Sastāvdaļas

  • 500 g laša filejas
  • 2 zariņi timiāna
  • 2 tējkarotes angļu vai franču sinepju
  • 1 apelsīns
  • 1 tējkarote sviesta
  • 4 zariņi diļļu ar visiem kātiem
  • 1 tējkarote medus
  • Sāls pēc garšas
  • Citronpipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

  • Lasi apsāli un atdali no asakām.
  • Ar MENU taustiņu iestati FRY režīmu uz 15 minūtēm. Katlā uzkarsē eļļu, ieliec diļļu un timiāna zariņus, uz tiem novieto laša fileju ar ādas pusi uz leju.
  • Uz katra laša gabala uzliec sinepes, medu un pārslaki visu ar pusi apelsīna sulas.
  • Aizver vāku un ļauj lasim karsēties līdz programmas beigām. Ja patīk ne līdz galam izcepts lasis, tad programmu var pārtraukt pēc 10 minūtēm, nospiežot pogu CANCEL. Tādējādi lasis būs viegli apcepies un sulīgs.
  • Pirms pasniegšanas lasi apslaki ar otru pusi apelsīnu sulas un pārkaisi ar citronpipariem.
  • Pēc programmas beigām ierīci atvieno no strāvas.
Lasis ar sinepēm un apelsīniem