1
Produkti

Zaļā pesto maize

Zaļā pesto maize

Porcijas 4,

Sastāvdaļas

  • 500 g pilngraudu miltu
  • 1,5 tējkarotes sausā rauga
  • 330 ml silta ūdens
  • 3–4 ēdamkarotes pesto
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarote sāls

Pagatavošana

  • Lielā bļodā sajauc ūdeni, raugu un cukuru. Ļauj maisījumam pastāvēt 10 minūtes.
  • Maisījumam pievieno ½ tējkaroti sāls, 3 ēdamkarotes olīveļļas un miltus. Visu kārtīgi sajauc un samīci ar rokām.
  • Nedaudz ieeļļo bļodu un liec tajā mīklu. Bļodu novieto siltā vietā, pārklāj ar dvielīti un ļauj mīklai uzbriest apmēram 1 stundu.
  • MULTICOOKER katlā ieklāj cepamo papīru un to pārkaisi ar nelielu daudzumu miltu. Maizes mīklu uzmanīgi ieliec MULTICOOKER katlā un ļauj tai nostāvēties vēl 20 minūtes.
  • Pirms vāka aizvēršanas pārklāj pāri katlam papīra dvieļus un, aizverot vāku, nostiprini tos. Tas palīdzēs aizturēt lieko mitrumu, kas veidojas no tvaika un kondensējoties varētu saslapināt maizes virspusi .
  • Aizver vāku. Piespied MENU taustiņu un izvēlies BAKE programmu. Ar COOKING TIME taustiņu noregulē laiku uz 2 stundām. Nospied START taustiņu.
  • Pēc gatavošanas programmas beigām uzmanīgi izcel maizi no katla un ļauj tai atdzist.
  • Pēc programmas beigām atvieno ierīci no elektriskā tīkla
Zaļā pesto maize