Kafijas pupiņas ir ēdamu kafijas koka augļu, jeb kafijas ķiršu, sēklas. Lai sasniegtu vēlamo garšu, pirms malšanas un kafijas pagatavošanas zaļās pupiņas tiek grauzdētas dažādās pakāpēs.
Kafijas koki tiek kultivēti pasaules tropiskajās un subtropu joslās, augstu virs jūras līmeņa un vēsā, mitrā klimatā.
Ir divi kafijas pupiņu veidi: Arabica un Robusta. Arabica kafijas pupiņām ir lielāka daudzveidība, un tām piemīt izsmalcināts aromāts; savukārt Robusta kafijas pupiņās ir vairāk kofeīna. Lielākajā daļā kafijas šķirņu iekļauti abi kafijas pupiņu veidi.
Pilnībā gatavus kafijas koka augļus ievāc ar rokām; pēc tam atdala sēklas un izkaltē. Nenogatavojušies kafijas ķirši tiek atstāti kafijas kokā.
Lai sasniegtu vēlamo garšu, izceļot dažādas garšas nianses, zaļās kafijas pupiņas tiek grauzdētas dažādās pakāpēs. Ir trīs galvenās grauzdēšanas pakāpes: gaiši brūna, vidēji brūna un tumši brūna. Jo tumšākas ir grauzdētās pupiņas, jo mazāk tajās kofeīna.
Unikāla un īpaša kafijas garša vai pastāvīgi noturīgs izteikts aromāts tiek nodrošināts, kombinējot dažādu kafijas pupiņu veidus un grauzdējuma pakāpes. Tā ir mākslas forma, kurā nepieciešama smalka aromātu izjūta, degustēšana un bagātīga palete. Pupiņas tiek kombinētas atbilstoši to grauzdēšanas rezultātā iegūtajām īpašībām un kvalitātēm, piemēram, kakao garšai, ziedu aromātam, bagātīgajām garšas notīm un rūgtumam.
Perfekta dzēriena pagatavošanā ir svarīgi daudzi faktori: malums, temperatūra, pupiņu ievākšanas laiks, kafijas un ūdens attiecība. Mūsu kafijas automāti visu izdara jūsu vietā, jums atliek tikai nospiest pogu. Savukārt mūsu manuālie kafijas automāti atmodinās jūsos baristu.
Espresso kafijai ir dabisks putu slānis. Pagatavojot citus kafijas veidus, varat tvaicēt, putot vai veikt citas darbības atbilstoši savai gaumei. Labākai kafijas garšai un konsistencei izmantojiet ledusskapī atdzesētu pilnpienu.
Kafijas pupiņas ir ēdamu kafijas koka augļu, jeb kafijas ķiršu, sēklas. Lai sasniegtu vēlamo garšu, pirms malšanas un kafijas pagatavošanas zaļās pupiņas tiek grauzdētas dažādās pakāpēs.
Kafijas koki tiek kultivēti pasaules tropiskajās un subtropu joslās, augstu virs jūras līmeņa un vēsā, mitrā klimatā.
Ir divi kafijas pupiņu veidi: Arabica un Robusta. Arabica kafijas pupiņām ir lielāka daudzveidība, un tām piemīt izsmalcināts aromāts; savukārt Robusta kafijas pupiņās ir vairāk kofeīna. Lielākajā daļā kafijas šķirņu iekļauti abi kafijas pupiņu veidi.
Pilnībā gatavus kafijas koka augļus ievāc ar rokām; pēc tam atdala sēklas un izkaltē. Nenogatavojušies kafijas ķirši tiek atstāti kafijas kokā.
Lai sasniegtu vēlamo garšu, izceļot dažādas garšas nianses, zaļās kafijas pupiņas tiek grauzdētas dažādās pakāpēs. Ir trīs galvenās grauzdēšanas pakāpes: gaiši brūna, vidēji brūna un tumši brūna. Jo tumšākas ir grauzdētās pupiņas, jo mazāk tajās kofeīna.
Unikāla un īpaša kafijas garša vai pastāvīgi noturīgs izteikts aromāts tiek nodrošināts, kombinējot dažādu kafijas pupiņu veidus un grauzdējuma pakāpes. Tā ir mākslas forma, kurā nepieciešama smalka aromātu izjūta, degustēšana un bagātīga palete. Pupiņas tiek kombinētas atbilstoši to grauzdēšanas rezultātā iegūtajām īpašībām un kvalitātēm, piemēram, kakao garšai, ziedu aromātam, bagātīgajām garšas notīm un rūgtumam.
Perfekta dzēriena pagatavošanā ir svarīgi daudzi faktori: malums, temperatūra, pupiņu ievākšanas laiks, kafijas un ūdens attiecība. Mūsu kafijas automāti visu izdara jūsu vietā, jums atliek tikai nospiest pogu. Savukārt mūsu manuālie kafijas automāti atmodinās jūsos baristu.
Espresso kafijai ir dabisks putu slānis. Pagatavojot citus kafijas veidus, varat tvaicēt, putot vai veikt citas darbības atbilstoši savai gaumei. Labākai kafijas garšai un konsistencei izmantojiet ledusskapī atdzesētu pilnpienu.
Izsmalcinātajām Arabica pupiņām ir ārkārtīgi bagātīgs aromāts, un to garša ir maiga un vienlaikus piesātināta.
Ar kofeīnu piesātinātajās Robusta pupiņās stimulējošās vielas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā Arabica pupiņās. Tādēļ kafijai ir stipra, nedaudz rūgta garša.
Lai gūtu neparastu gardēžu pieredzi, izmēģiniet augsti novērtētās pupiņas, kas mērojušas garu ceļu caur Indonēzijas civetkaķa zarnu traktu. Šie mangustam līdzīgie zvēriņi mielojas ar kafijas pupiņām un pēc tam tās nesagremotas tiek izvadītas. Gremošanas process pupiņām piešķir izteiktu aromātu.
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit a Philips global content page
Continue