1
Produkti

Biežāk uzdotie jautājumi

 

Vispārīgi

Kas ir espresso?
Tasīte espresso

Espresso ir neliels daudzums piesātinātas un tumši melnas kafijas, kas pagatavota, izmantojot pagatavošanas metodi, kurā kafijas aparāta sūknis virza ūdeni caur malto kafiju augstā spiedienā (9 bāri). Espresso nosaukums cēlies no latīņu valodas vārda "expressus", kas nozīmē "izspiests" vai "izgrūsts"’.

 

Rādīt visus kafijas aparātus, ar kuriem var pagatavot espresso

Kas ir kapučīno?
Tasīte kapučīno

Kapučīno ir tasīte espresso ar tvaicētu pienu un biezu putota piena slāni virspusē, lai uzturētu siltumu. Espresso un tvaicētā/putotā piena attiecība parasti ir šāda: 1/3 espresso: 1/3 tvaicēta piena: 1/3 putota piena.

Itālijā uzskata, ka dzert kapučīno pēc 10:00 nav ieteicams. Tiek uzskatīts, ka šis ikoniskais dzēriens uzlabo gremošanu, bet tikai tad, ja to dzer brokastu laikā.

 

Rādīt visus kafijas aparātus, ar kuriem var pagatavot kapučīno

Kāda ir atšķirība starp filtrētu kafiju un espresso?
Kāda ir atšķirība starp filtrētu kafiju un espresso?

Filtrētai kafijai un espresso ir dažādi pagatavošanas veidi, tādēļ šo kafijas dzērienu pagatavošanai nepieciešami arī dažādi kafijas pupiņu veidi. Filtrētu kafiju parasti gatavo no Arabica pupiņām kafijas aparātā ar pilienu filtru. Savukārt espresso gatavo espresso aparātā, izmantojot aptuveni 60-70% Arabica pupiņas un 30-40% Robusta pupiņas. Filtrētai kafijai ir viegla vai vidēja grauzdēšanas pakāpe, lai pastiprinātu tās smaržu, akcentējot izsmalcināto aromātu. Turklāt espresso pupiņas grauzdē intensīvi, kamēr tās iegūst tumši brūnu krāsu. Tādējādi tiek pastiprinātas šo pupiņu šokolādes garšas nianses un samazināts skābums.

 

Rādīt visus kafijas aparātus, ar kuriem var pagatavot filtrētu kafiju un espresso

Baristas prasmes
Kā putot pienu
Kā pagatavot perfektu espresso
Tasīte espresso

Perfekta espresso dzēriena iegūšanas laikam jābūt 20–30 sekundes ar manuālo spiedienu 9 bāri. Tādējādi tiek nodrošināts, ka tiek izvilkti visi pozitīvie garšas komponenti, un tiek saputotas taukvielas, kas veido krēmu. Lai iegūtu vislabāko garšu, vienmēr izmantojiet attīrītu ūdeni.

 

Rādīt visus kafijas aparātus, ar kuriem var pagatavot espresso

Kā veidot Latte Art
Kā veidot Cioko mākslu
Īpaši dzērieni
Kā pagatavot French Accent?
French accent
  • Kafija franču gaumē.

    SASTĀVDAĻAS
    • 1 espresso
    • 5 cl Frapin konjaka
    • 2 mg vaniļas
    • 1 mg kanēļa
    • Blue Mountain kafijas pupiņas

    • Pagatavojiet espresso
    • Pievienojiet konjaku, vaniļu un kanēli.
    • Samaisiet un baudiet!

    PADOMS! Lai dzēriens būtu neatkārtojams, ieteicams izmantot Blue Mountain kafiju no Jamaikas.
 
Kā pagatavot Anne Bonny?
Anne Bonny

Kokteilis, kas nosaukts slavena 18. gadsimta pirāta vārdā un kas silda dvēseli.

 

SASTĀVDAĻAS

• 1 espresso

• 3 cl Vieux ruma

• 2 cl Galliano

• 1 tējkarote niedru (demerara) cukura

• 2 cl svaiga krējuma

 

• Samaisiet visas sastāvdaļas (izņemot krējumu) kopā stikla glāzē.

• Lēni pārlejiet krējumu uzkarsētas karotes apakšdaļa, kas atbalstīta pret stikla glāzes malu, tā, lai

krējums nostājas glāzes virspusē.

• Nepieciešamas iemaņas, lai krējumu nostādinātu glāzes virspusē.

 

PADOMS! Pielejiet nedaudz labi izturēta Martinikas AOC Agricole rumu, kas gatavots no 100% cukurniedru sulas.

 

Rādīt visus kafijas aparātus, ar kuriem var pagatavot espresso

Kā pagatavot Vīnes kapučīno?
Īpašais dzēriens – Vīnes kapučīno

Īpašs dzēriens ar augstu putota krējuma slāni, kas atgādina karaliskos Dolomītus.

SASTĀVDAĻAS
• 1 espresso
• 2 1/2 cl svaiga krējuma
• 1/2 tējkarotes cukura
• Kakao pulveris

• Viegli maisiet krējumu, kamēr tas kļūst biezs.
• Pievienojiet cukuru un uzmanīgi apmaisiet krējumu no augšas līdz lejai.
• Ielejiet krējumu tasītē un pievienojiet espresso.
• Uzkaistiet kakao pulveri.

PADOMS! Dzēriena pagatavošanai vispiemērotākā ir Single Origin vai Blended Arabica kafija no Centrālamerikas.

 

Rādīt visus kafijas aparātus, ar kuriem var pagatavot espresso