1
Produkti

Tasīte kafijas

Kafija

 

110 ml filtrētas kafijas

 

Šī ir dubultā kafija, kuru pagatavo, pārlejot vārītu ūdeni maltai kafijai kafijas filtrā. To var pagatavot manuāli vai ar kafijas aparātu ar pilienu filtru. Tā kā šis kafijas dzēriens netiek gatavots augstā spiedienā, tā virspusē nav krēma slānis, bet šim dzērienam ir pilnīgāka garša nekā espresso.

 

Vācijā tradicionālā filtrētā kafija tiek pasniegta 125 ml tasītēs, savukārt Amerikā kafijas krūzē ietilpst 250 ml (aptuveni 9 unces). Pienu var izvēlēties pēc gaumes, un tas tiek pievienots neputots. Arī cukuru vai saldinātāju pievieno atbilstoši gaumei, piemēram, Brazīlijā lielā cieņā ir ļoti salda kafija. Jaunākā tendence pilienu filtra kafijai ir pievienot ekoloģisku sviestu, kas ir diētisks un sabalansēts.

 

Pēdējā laikā filtrētā kafija ir atguvusi popularitāti Eiropā. Dažkārt to pagatavo aukstu un saskaņā ar Slow Coffee (ilgstoša kafijas pagatavošana) koncepciju. Slow Coffee pagatavo līdzīgi, taču izmanto kafijas filtru ar mazāku caurlaidību, tādēļ pagatavotā kafija ir ļoti maiga.

 

Kofeīna daudzumu filtrētā kafijā nosaka dažādi faktori: pagatavošanas laiks, ūdens temperatūra, ievilkšanās laiks, kafijas malums, grauzdēšanas laiks, pupiņu kvalitāte un pupiņu veids. Parasti filtrētās kafijas mililitrā ir mazāk kofeīna nekā espresso, taču, tā kā vidēji filtrētās kafijas tasīte ir daudz lielāka, izdzerot vienu tasīti filtrētās kafijas uzņem 90 mg kofeīna; ar espresso vidēji uzņem 40 mg kofeīna. Tādēļ būtībā tasītē filtrētas kafijas ir vairāk kofeīna nekā espresso.

 

Aplūkojiet aparātus, ar kuriem pagatavo kafiju